Всі, кому хоч раз пощастило опинитися в українських Карпатах, вже ніколи не зможуть забути цього кришталево-чистого цілющого повітря, неймовірних краєвидів, та особливої атмосфери, яка тут панує. Саме тому, кожен турист обов’язково кидає монетку у гірську річку, загадуючи бажання сюди неодноразово повертатися, і звичайно ж вирішує купити дерев’яні сувеніри на подарунок друзям, виготовлені з душею вмілими руками талановитих карпатських майстрів та майстринь.

Автентичні сувенірні вироби з дерева – це справжні витвори народного мистецтва, що мають багатовікову історію. Вони є не тільки естетичною насолодою для очей, але й, безперечно, мають практичне застосування в повсякденному житті.

Дерев'яні сувеніри з Карпат – відмінний подарунок для поціновувачів оригінальних та ексклюзивних речей, що несуть позитивну енергетику і на всі 100% є екологічно чистими.

Як виготовляють гуцульські сувеніри з дерева?

Для створення виробів використовується виключно натуральна сировина – деревина цінних порід: дуб, ялівець, ясен та інші, яку майстри власноруч збирають у високогір'ї Карпат та заготовляють. Ці породи мають здатність зберігати свій ні з чим не зрівняний природний аромат, що цілюще впливає на організм людини.

Наступний етап після заготівлі дерева – висушування, яке здійснюється по спеціальній технології та з дотриманням певних умов. Завдяки цьому цінні породи дерева на довгі десятиліття зберігають притаманні їм якості, не втрачають привабливості й геометричної форми, не розтріскуються.

Далі якісно висушений матеріал обробляють спеціальними розчинами. Це робиться для того, щоб вберегти деревину від негативного впливу вологи, комах та паразитів. І тільки після цього майстри беруться до справи – виготовлення справжніх витворів народного мистецтва. В арсеналі ремісників багато спеціальних інструментів, які дозволяють надати сувенірам будь-якої бажаної форми та ідеально пропрацювати найдрібніші деталі. Після того, як виріб повністю готовий, його покривають шаром лаку чи фарби для посилення його привабливості та додаткового захисту від зовнішніх чинників.

В залежності від розміру та особливостей конкретного виробу, для його виготовлення потрібен значний термін – від одного до кількох місяців.

Цінність карпатських сувенірів з дерева не тільки в тій майстерності, яка вкладена в процес його створення, але й в іншому невіддільному компоненті - душевному теплі гуцульських ремісників.

Приємно, що дерев'яні сувеніри з Карпат високо ціняться далеко за межами України, часто вони є цінними експонатами приватних колекції жителів США, Європи та Азії.

Найкращі подарункові сувеніри з дерева


В каталозі інтернет-магазину «Зґарда» представлено надзвичайно широкий асортимент автентичних виробів з екологічно-чистого дерева, серед яких легко вдається вибрати вдалий подарунок для жінки, чоловіка, хлопчика або дівчинки з будь-якого приводу.

Дерев’яні вироби «Зґарди» представлені у таких категоріях:

  • кухонне приладдя;
  • вироби для повсякденного вжитку;
  • художні витвори;
  • сувеніри на релігійну тематику;
  • іграшки для дітей;
  • народний розпис.

В кожній з них – неймовірний вибір колоритних речей, які нікого не залишать байдужим.

Дерев’яний посуд від карпатських умільців

В теперішній час все більше й більше людей стають усвідомленими, і замислюються над тим, що вони вживають в їжу, а також в якому посуді ці страви готуються та подаються до столу. Не менше уваги приділяють сервіруванню, й створенню на кухні особливої атмосфери, де панують тепло та затишок. Подібна ідилія не можна бути створена за допомогою безликих аксесуарів з китайського пластику, запорукою справжнього затишку є використання неповторних речей з природних матеріалів.

Надзвичайно влучним подарунком з Карпат для людей, які цінують традиції та індивідуальність речей, створених власноруч, стануть:

  • дерев’яні бочечки для спецій та круп;
  • фігурні дошки для нарізання продуктів та подачі страв;
  • колоритні ступки для подрібнення спецій;
  • різноманітні хлібниці для зберігання хлібобулочних виробів в максимально сприятливих умовах;
  • універсальні набори для спецій;
  • вишукані салфетниці;
  • декоративні підставки під гаряче.

Не сумнівайтеся, обравши в якості подарунку кухонне приладдя від гуцульських ремісників, ви безперечно порадуєте дорогу серцю людину!

Вироби з дерева для повсякденного вжитку

Хочете по-справжньому вразити шанувальника давніх українських традицій або навіть іноземця, який про них і не чув? Безпрограшним варіантом презенту стане дерев’яний виріб для повсякденного вжитку, виготовлений згідно зі старовинними традиціями, що передавалися з покоління в покоління.

В каталозі інтернет-магазину «Зґарда» представлено розкішний асортимент неймовірних бокалів, кухлів, келихів, бочок та відер. Кожен з них, без перебільшення є неповторним витвором мистецтва. Такий презент краще за усілякі слова «розповість» про ваше ставлення до людини, якій його було призначено.

Художні вироби


З цієї ж категорії сувенірної продукції вдасться обрати чудовий подарунок для дорослого чи дитини з будь-якого приводу, оскільки представлений асортимент просто вражає.

Дерев’яні різьблені шахи та нарди – доречний та напрочуд вдалий подарунок партнеру, колезі чи начальнику, близькому другу чи дорогому родичу. Такий презент тонко підкреслить те, що ви цінуєте їх розум, ділові навички, вміння вести переговори та бачити «на крок попереду». Майстерно оформлені шахи та нарди безперечно стануть окрасою робочого кабінету чи вітальні.

Вишуканим подарунком для будь-якої дівчинки або жінки стане створена власноруч з натурального дерева різьблена скринька для зберігання прикрас. Окрім своєї безпосередньою функції, вона безсумнівно подарує естетичне задоволення та стане справжньою окрасою туалетного столику. В наявності шкатулки будь-яких форм, розмірів та різноманітного декоративного оформлення. Кожна з них унікальна та неповторна!

Елементом декору, здатним привнести в будь-який інтер’єр житлового чи офісного простору особливий колорит, індивідуальність та затишок, є годинник з натурального дерева, майстерно оздоблений талановитим ремісником. В каталозі «Зґарди» представлено розкішний асортимент моделей, кожну з яких можна по праву вважати унікальним витвором художнього мистецтва.

Відмінним подарунком для друзів, родичів чи колег, привезених з мальовничих Карпат, стане і різьблена тарілка з натурального дерева, якою можна прикрасити стіну, сервант або кухонну полицю. Така річ, зроблена з неймовірною майстерністю і душею, гармонійно впишеться в будь-який інтер’єр.

Дитячі іграшки

Серед виробів, які пропонують гуцульські майстри та майстрині є й те, що потішить маленьких хлопчиків та дівчаток, - звичайно ж іграшки. Виконані з неймовірною любов’ю з екологічно-чистої деревини та пофарбовані безпечними природними барвниками вони подарують дітлахам ні з чим незрівнянне задоволення.

В асортименті представлені:

  • моделі літаків, автомобілів та мотоциклів;
  • автентичні рогатки, мечі, шаблі та арбалети;
  • хатки-скарбнички;
  • дивовижні сопілки, губні гармошки та свистуни;
  • яскраві іграшки на мотузочку для малюків;
  • дерев’яні роботи;
  • розвиваючі пазли та пірамідки;
  • олівці з натуральної деревини оригінального декорування.

Вироби на релігійну тематику

Сувеніри з дерева на подарунок – вибір, який демонструє найщиріші та найсвітліші почуття дарувальника до одержувача. З асортименту «Зґарди» варто придивитися до декоративних різьблених тарілок з іконами, виготовлених з горіха, хрестів, що є справжніми шедеврами дерев’яного зодчества, які не тільки прикрасять інтер’єр оселі, а й надійно захистять її мешканці від усіляких бід та переживань.

Художній розпис

Одним з найдавніших видів мистецтва, який не тільки зберігся до нинішнього дня, а ще й надзвичайно високо цінується, є художній розпис по дереву. З давніх-давен було заведено розмальовувати прикраси, посуд, побутові речі, меблі, сані та інше.

В якості великоднього сувеніра, який дарується з найкращими побажаннями, є розфарбоване вручну дерев’яне яєчко. Барвисте й надзвичайно красиве воно нікого не залишить байдужим. В асортименті також представлено великий вибір колоритних матрьошок, фігурок гуцулів у традиційних національних костюмах, брелоків та дерев’яних картин.