Здивувати іноземного гостя – завдання не з простих! Але, не для інтернет-магазину гуцульських сувенірів «Зґарда»! Ми точно знаємо, як це зробити!

І якщо ви хочете залишити на пам'ять про себе і нашу чудову країну щось незвичайне, яскраве та зі змістом – рекомендуємо подарунок для іноземця з національним колоритом.

На відміну від стандартних штампованих безділушок, всі вироби «Зґарда» створені вручну гуцульськими майстрами, справжніми професіоналами своєї справи, які вкладають душу в кожну свою роботу, створюючи справжні рукотворні шедеври.

Топ 5 кращих сувенірів для іноземців

Вишиванки

Що подарувати іноземцю з України? Звичайно ж, вишиванку! Яскрава, колоритна, традиційна українська вишиванка – популярна не тільки в Україні, а й далеко за її межами. І це зрозуміло: тонка ручна робота, неймовірні за красою і кольором орнаменти, органічне поєднання натуральних тканин і барвистих ниток виглядає ефектно і стильно не тільки на прекрасних жінках, але і на чоловіках.

Такий український сувенір можна з гордістю дарувати іноземцям, демонструючи відмінний смак і творчий потенціал наших українських майстринь.

Косовська кераміка

Прекрасний подарунок для іноземця з України – унікальні гончарні вироби українських майстрів – косовська кераміка.

Техніка виготовлення самобутньої гуцульської кераміки є унікальною і єдиною у світі – це розпис вкритого білою глиною і підсушеного виробу. Після першого випалу в гончарній печі на виріб наноситься розпис білою, зеленою, жовтою, рідше синьою фарбами. Покриваються вироби прозорою глазур'ю і випалюються вторинно. Кольори косовського керамічного розпису – ніби відгомін прохолоди і чистоти Карпат, пронизаних сонячними променями лісів, чистого високого неба, стрімких гірських річок, зелених лугів і степів.

Косовські майстри виготовляють і розписують посуд, підсвічники, облицювальну плитку, фігурки, дзвіночки – всі ці вироби виготовлені з натурального екологічного матеріалу – глини.

Handmade прикраси з бісеру – гердани

Ексклюзивні прикраси ручної роботи з бісеру – гердан, герданка, селянка, плетеник або гирданик – безперечно, стануть вишуканим та оригінальним подарунком для жінки. Українські рукодільниці мають особливий талант – вони вдихають у власноруч зроблені прикраси частинку своєї душі, наділяють вироби добротою і позитивною енергетикою.

Такий модний аксесуар з національним колоритом прикрасить будь-яку жінку, а його позитивна енергетика охоронятиме власницю від неприємностей. Прикрасу можна піднести в різній дерев'яній шкатулці виготовленої вручну гуцульськими майстрами.

Килими та домотканими доріжками, ковдрою та одягом з натуральної вовни

Домоткані килими в українському стилі, доріжки і половики з натуральної овечої вовни – красивий і практичний подарунок іноземцю. Смугасті, різнокольорові або з традиційними українськими орнаментами – всі вони виконані вручну українськими майстринями.

Унікальний український подарунок для іноземця – яскравий елемент гуцульського костюма – кептар. Безрукавний хутряний півшубок. Виготовляють його з овечої вовни, прикрашають кольоровими вишивками, різнокольоровими шнурами, бісером, металевими монетками. Вони відмінно зберігають тепло і створюють всередині мікроклімат, в якому людина відчуває себе комфортно.

Дерев'яні шкатулки для прикрас

Дерев'яні шкатулки – відмінний сувенір іноземцю з України. Ці красиві вироби ручної роботи зберігали серцеві таємниці та потаємні секрети своїх господарів: записки від коханих і подарунки від шанувальників, дорогоцінні прикраси та дорогі серцю фотографії, листи і парфуми...

Багато сувенірів з дерева виконані з такою майстерністю, що є справжніми творами мистецтва. Для виготовлення дерев'яних шкатулочок українські майстри використовують цінні породи деревини: дуба, ясена, листяниці, ялівцю. Деревина добре піддається обробці, а крім цього має приємний запах, що робить позитивний вплив на здоров'я людини.

У нас в країні неймовірна кількість автентичних подарунків і сувенірів, які будуть нагадувати про щедру українську землю іноземним гостям: дивовижний за красою вишивка, унікальний петриківський розпис, керамічні вироби, вироби з глини, лози та дерева. Різноманітність сувенірів настільки велика, що гідно представити нашу країну не складе великої праці. Унікальні сувеніри ручної роботи вражають високою якістю, надзвичайним колоритом і яскравістю.